Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een verpleegkundige?

Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor uiteenlopende verpleegkundige zorg aan patiënten. Dit kan zijn in een ziekenhuis, verzorgingshuis en tal van andere plekken waar patiënten verpleegkundige zorg nodig hebben. In Nederland staan we eigenlijk altijd wel te springen om nieuwe verpleegkundigen. Er zijn dan ook veel vacatures te vinden voor het werk als verpleegkundige. Maar wat verdient een verpleegkundige eigenlijk? Voor onze vaste rubriek “Hoeveel verdient een..” zochten wij voor je uit hoe hoog  het salaris is van een verpleegkundige.

Hoe word ik verpleegkundige?

Verpleegkundige word je niet zomaar, hiervoor moet je eerst de juiste opleiding hebben gevolgd. Een opleiding tot verpleegkundige kan je volgen op hbo- en mbo-niveau. Beide opleidingen duren zo’n 4 jaar en kan je ook volgen als een leerwerkproject (bbl). Meer dan de helft van de afgestudeerde studenten gaat aan de slag in een ziekenhuis. Daarnaast kan je ook werken als gediplomeerd verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg, verzorgingstehuizen, bij thuiszorginstellingen en de gehandicaptenzorg. Na je opleiding kan je ervoor kiezen om je te gaan specialiseren, zodat je mag werken op een ic-afdeling of als ambulanceverpleegkundige. Hierdoor kan je een hoger salaris krijgen.

Het salaris van een verpleegkundige

Wanneer je begint als verpleegkundige verdien je ongeveer tussen de 1890 euro en 1985 euro per maand (bruto), op basis van een 36-urige werkweek. Werk je al wat langer en heb je meer ervaring dan kan je salaris als verpleegkundige oplopen tot 3460 euro per maand. De salarissen verschillen nog wel eens per ziekenhuis of instelling, omdat je als verpleegkundige in ieder ziekenhuis of elke instelling een ander takenpakket hebt.

Het salaris zoals hierboven staat is exclusief 8% vakantietoeslag en een eventuele eindejaarsuitkering. Daarnaast krijg je als verpleegkundige een onregelmatigheidstoeslag wanneer je onregelmatige werktijden hebt. Dit kan aardig oplopen en hierdoor verdien je als verpleegkundige al snel meer dan een buschauffeur of vuilnisman.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.