Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een buschauffeur?

Het besturen van een grote bus is samen met het werk als vrachtwagenchauffeur misschien wel de grootste droom van iedere man. Het schijnt zelfs zo’n mooi beroep te zijn dat oud-staatssecretaris Fred Teeven tegenwoordig ook door het leven gaat als buschauffeur. Maar wat verdient Fred Teeven als buschauffeur eigenlijk? Voor onze vaste rubriek “Hoeveel verdient een..” zochten we dit keer voor je uit hoe hoog het salaris is van een buschauffeur.

Buschauffeur wordt je niet zomaar

Zit je er misschien zelf wel over na te denken om achter het stuur te kruipen van een grote stadsbus of touringcar? Nog voordat je gaat solliciteren op het beroep van buschauffeur is het handig om te weten dat je niet zomaar achter het stuur kan kruipen van zo’n grote bus. Om buschauffeur te kunnen worden moet je namelijk eerst een opleiding volgen.

Een opleiding tot buschauffeur duurt ongeveer 6 weken tot 4 maanden en verzekert je in de meeste gevallen direct van een baan achter het stuur. Om te kunnen starten met een interne opleiding als buschauffeur moet je voldoen aan de volgende eisen, namelijk:

  • Je bent 21 jaar of ouder
  • Je bent al in het bezit van Rijbewijs B
  • Je moet minimaal een MBO niveau 2 diploma hebben

Voldoe je aan al deze voorwaarden? Dan staat niets je meer in de weg om een opleiding te volgen tot buschauffeur.

Het salaris van een buschauffeur

Het salaris van een ervaren buschauffeur ligt met een 36-urige werkweek op zo’n 2100 euro (bruto) per maand. Heb je net je opleiding tot buschauffeur succesvol afgerond dan start je met een salaris van 1800 euro per maand. Dit startsalaris kan groeien tot maximaal 2500 euro per maand en ligt o.a. aan het aantal dienstjaren als buschauffeur.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.