Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een vrachtwagenchauffeur?

Zoals je waarschijnlijk wel weet rijdt een vrachtwagenchauffeur in opdracht een bepaalde lading van locatie A naar locatie B. Dat klinkt allemaal erg saai, maar voor veel mensen een echte droombaan. Helaas heeft een droombaan niet altijd een droomsalaris. Voor onze rubriek “Wat verdient een..” zochten we deze keer voor je uit wat het salaris is van een vrachtwagenchauffeur. Want wie is er niet benieuwd wat het verdient om je dagen te slijten op de snelweg in een vrachtwagencabine.

Om aan de slag te kunnen gaan als vrachtwagenchauffeur hoef je in principe geen opleiding of cursus te volgen. Wel moet je in het bezit zijn van een rijbewijs C en vaak is ook het rijbewijs E nodig. Voor het halen van rijbewijs C moet je rekenen op minimaal 14 rijlessen, nog voordat je op kunt gaan voor je rijexamen. Je kunt er voor kiezen om deze zelf te gaan volgen en zo je rijbewijs C te halen, maar het ook mogelijk om dit via je nieuwe werkgever te doen.

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur

Hoe hoog het salaris is van een vrachtwagenchauffeur is moeilijk te zeggen, wel kunnen we een gemiddelde geven. Een vrachtwagenchauffeur verdient gemiddeld zo tussen de 1600 euro en 2300 euro bruto met een fulltime werkweek. Hierin zijn o.a. de overuren niet meegerekend en die maak je als vrachtwagenchauffeur geregeld. Wel weet je met een baan als vrachtwagenchauffeur dat je gebakken zit voor de toekomst. De baankansen zijn namelijk nu al niet alleen erg hoog, maar ook in de toekomst blijft de vraag naar vrachtwagenchauffeurs groot.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.