Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een chirurg?

Als chirurg heb je een hele verantwoordelijkheid, want je voert operaties uit. De meeste chirurgen werken dan ook in een ziekenhuis. Toch zijn er ook chirurgen die werken in kleinere klinieken. Daarnaast kan je als chirurg niet alleen ingezet worden in een operatiekamer, maar ook in de traumahelikopter. Een chirurg werkt in loondienst of als zelfstandige ondernemer en dat ze goed verdienen weten de meeste mensen wel. Maar wat verdient een chirurg eigenlijk? Voor onze vaste rubriek “Hoeveel verdient een..” zochten we dit keer voor je uit hoe hoog het salaris is van een chirurg.

Hoe word je chirurg?

Voordat we je vertellen hoeveel een chirurg verdient is het goed om te weten dat je niet zomaar chirurg kunt worden. Als je chirurg wilt worden moet je een opleiding Geneeskunde volgen en dit zijn vaak zware opleidingen. Een studie Geneeskunde duurt gemiddeld zo’n 6 jaar. Je moet namelijk zowel je bachelor als master halen, deze duren beide 3 jaar. Na deze opleiding van 6 jaar ben je slechts een basisarts. Om je vervolgens te kunnen specialiseren als chirurg moet je nog een opleiding volgen die ook 6 jaar duurt. Al met al ben je dus ruim 12 jaar onderweg voordat je aan de slag kunt als chirurg. Ook hierna kan je jezelf nog specialiseren in bepaalde vakgebieden, dit soort opleidingen duren nog eens 2 jaar. Een gespecialiseerd chirurg wordt je dus niet zomaar en het salaris is er dan ook naar.

Het salaris van een chirurg

Het goede nieuws is dat wanneer je nog in opleiding bent tot basisarts je al een salaris kunt ontvangen. Met één jaar ervaring verdien je ongeveer 2800 euro bruto per maand, dit kan oplopen tot 3500 euro bruto per maand voor een student met 7 jaar ervaring. Een chirurg in loondienst met een aantal jaar ervaring verdient met een werkweek van gemiddeld 45 uur in een ziekenhuis tussen de 5800 en 10.800 euro bruto per maand. Dat is een hele hoop geld, maar daar horen dan ook grote verantwoordelijkheden bij.

Als zelfstandig chirurg kan dit oplopen tot 20.000 euro bruto per maand. Ook verschilt het per specialisatie heel erg wat een chirurg verdient. Als hersen- of plastisch chirurg verdien je beter dan wanneer je werkt als bijvoorbeeld kaakchirurg.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.