Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een vuilnisman?

Een paar keer per maand bespreken we een beroep en het bijbehorende salaris in onze rubriek “Hoeveel verdient een..”. In dit artikel gaan we het hebben over de vuilnisman. Een van de meest ondergewaardeerde beroepen, maar wat verdient een vuilnisman eigenlijk?

Het beroep van vuilnisman wordt vaak gezien als een vieze baan, zo achterop een vuilniswagen hangen. Naast dat je als vuilnisman vies kunt worden is het vooral een zware baan. Vuilnisbakken die tot de nok gevuld zijn hangen zichzelf niet aan de grijparm van een vuilniswagen. Dit is dan ook een van de taken van een vuilnisman. De meeste vuilnismannen zijn in dienst van de gemeente of worden ingehuurd als zzp’er. Het is geen beroep waarvoor je goed gestudeerd moet hebben. Daar is het loon van een vuilnisman dan ook naar.

Het salaris van een vuilnisman

Een vuilnisman verdient tussen de 1.800 euro en 2.300 euro bruto per maand. Dit is niet bepaald het hoogste salaris, maar je hoeft dan ook geen diploma’s te hebben om aan de slag te gaan als vuilnisman. Toch is het een prima basissalaris waarvan je rond kunt komen.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.