Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een minister?

Een paar keer per maand bespreken we een beroep en het bijbehorende salaris in onze rubriek “Hoeveel verdient een..”. In dit artikel gaan we het hebben over een minister. Want wat verdient een gewone minister en wat verdient onze minister-president eigenlijk?

Tijdens de tweede kamer verkiezingen worden kortweg gezegd de vertegenwoordigers van ons land gekozen en deze nemen plaats in de Tweede Kamer. Na iedere Tweede Kamer verkiezing moet er een nieuw kabinet komen, dit kabinet bestaat uit staatssecretarissen, ministers en een minister-president. De leden van een kabinet, waaronder een minister, worden niet gekozen, maar deze worden voorgedragen door de partijen die een coalitie vormen (het uiteindelijke nieuwe kabinet). Allemaal heel interessant, maar wat we toch vooral willen weten is wat verdient een minister?

Het salaris van een minister

Een minister verdient 157.287 euro per jaar, dit is inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Een goed salaris zou je denken. Toch is het lang niet zo hoog als andere bestuurders uit het bedrijfsleven. Minister willen worden moet dan ook wel een soort roeping zijn, als je je bedenkt dat je ergens anders een stuk meer kunt verdienen. Het maakt trouwens niks uit of je een gewone minister bent of de minister-president. Het salaris van de minister-president is even hoog als dat van een gewone minister.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.