Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een deurwaarder?

Een paar keer per maand bespreken we een beroep en het bijbehorende salaris in onze rubriek “Hoeveel verdient een..”. In dit artikel gaan we het hebben over deurwaarders. Want wat verdient een deurwaarder gemiddeld?

Ze zijn niet echt geliefd, maar iemand moet het werk doen. Het werk als deurwaarder is een zwaar beroep. Er is namelijk niemand die echt op je zit te wachten. Want komt er een deurwaarder aan je deur, dan weet je dat het je geld gaat kosten. Daarnaast wordt de deurwaarder ingeschakeld door een schuldeiser die je niet hebt betaald en vaak betekent dit dat je het geld ook niet hebt als de deurwaarder voor de deur staat. Toch is het nodig dat er deurwaarders zijn in Nederland, want als er niet op tijd betaald wordt moet iemand dit gaan innen.

Om (gerechts)deurwaarder te kunnen worden moet je de HBO-opleiding Rechten hebben afgerond. Daarnaast moet je een jaar lang stage lopen bij een deurwaardersbureau en mag je pas zelfstandig aan het werk gaan als dit allemaal is afgerond. Wanneer je afgestudeerd bent als gerechtsdeurwaarder ben je eigenlijk een ambtenaar en ondernemer in één. Toch verdient een deurwaarder gemiddeld beter dan de meeste ambtenaren.

Het salaris van een deurwaarder

Een deurwaarder die net van de opleiding afkomt verdient vanaf de start ongeveer 2200 euro per maand. Dit kan oplopen als je in loondienst bent tot 6000 euro per maand. Hoe hoog je salaris is als deurwaarder als je in loondienst bent hangt helemaal af van de moeilijkheidsgraad van de zaken die je moet oplossen/innen.

Als zelfstandig deurwaarder verdien je natuurlijk het beste, je kunt namelijk zelf je tarieven bepalen. Het uurloon van een zelfstandig deurwaarder ligt hoger dan dat van een deurwaarder in loondienst. Dit komt doordat je als zelfstandige meer risico’s loopt.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.