Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een piloot?

Een paar keer per maand bespreken we een beroep en het bijbehorende salaris in onze rubriek “Hoeveel verdient een..”. In dit artikel gaan we het hebben over piloten. Want wat verdient een piloot gemiddeld?

Niets is mooier dan de hele wereld over vliegen. Dit is dan ook de reden dat het voor veel mensen een jongensdroom is om piloot te worden. Helaas is het voor weinig mensen weg gelegd om piloot te kunnen worden. Alleen al omdat de opleiding tot piloot heel erg duur is. De kosten voor een tweejarige basisopleiding tot piloot zijn namelijk 122.00 euro. Dit is inclusief de benodigde studieboeken, kleding, vlieglessen en een verblijf van minimaal 22 weken in de Verenigde Staten. Naast 22 weken in de Verenigde Staten te moeten studeren en leren vliegen krijg je ook 15 weken praktijktraining in Eelde (Nederland) en wordt er verwacht dat je een praktijkperiode van 12 weken op Schiphol bijwoont. Al met al kost de opleiding tot piloot een hoop geld, maar verdient zich dat wel terug?

Het salaris van een piloot

Wat een piloot verdient per jaar hangt een beetje af van de grootte van het vliegtuig dat je mag en kan vliegen. Bij een budget maatschappij (vaak kleinere vliegtuigen) verdien je als snel 85.000 euro per jaar. Ben je in het bezit van de juiste papieren en mag je een Boeing 747 besturen dan verdien je tot wel 250.000 euro per jaar als piloot.

Als co-piloot verdien je een stuk minder, namelijk tussen de 29.000 euro en 50.000 euro. Ook hierbij maakt het weer uit hoe groot het vliegtuig is waarmee je vliegt.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.