Eerlijk over geld

MijnOverheid registreren en activeren

Met MijnOverheid heb je al jouw persoonlijke overheidszaken online gebundeld op één plek. Om gebruik te kunnen maken van je eigen MijnOverheid moet je jezelf eerst even registeren, hiervoor heb je een persoonlijke DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD, dan moet je deze eerst aanvragen. Nadat je jezelf hebt geregistreerd voor MijnOverheid heb je toegang tot je eigen Berichtenbox. Met de Berichtenbox van MijnOverheid kan je er voor kiezen om al je post van de overheid voortaan digitaal te ontvangen. MijnOverheid registreren is best eenvoudig, je leest er alles over in dit artikel.

Welke post kan ik digitaal ontvangen in mijn Berichtenbox?

Met de Berichtenbox van de overheid ontvang je nadat je jezelf hebt aangemeld al je post van onder andere de Belastingdienst, RDW, UWV en SVB digitaal in je Berichtenbox. In de toekomst ontvang je ook alle digitale post van de gemeente in je eigen persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid. Als er nieuwe post binnenkomt in jouw Berichtenbox dan krijg je automatisch een notificatie, deze wordt gestuurd naar het door jou vooraf gekozen e-mailadres.

In je persoonlijke Berichtenbox ontvang je onder andere berichten over je toeslagen, kinderbijslag en als je rijbewijs bijna verlopen is of je auto een nieuwe APK nodig heeft.

Lopende zaken van MijnOverheid

Nadat je jezelf hebt geregistreerd voor MijnOverheid kan je naast je Berichtenbox activeren ook lopende zaken bekijken. In Lopende zaken zie je in één overzicht hoe ver de aanvraag is van bijvoorbeeld je bouw-, kap- of parkeervergunning. Daarnaast vind je hier ook terug hoe het staat met je subsidieverzoek, belastingaanslag of klacht, die je eventueel hebt ingediend bij de gemeente. Wel zo handig is dat je naast de lopende zaken ook afgeronde zaken terug kunt vinden binnen MijnOverheid. Mochten er wijzigingen zijn in jouw lopende zaken dan krijg je een berichtje in je mailbox.

Persoonlijke gegevens van MijnOverheid

Naast een Berichtenbox en Lopende zaken die je kunt bekijken via MijnOverheid kan je ook inzien welke gegevens de overheid van jou heeft vastgelegd. Zo kan je inzien met welke gegevens je staat ingeschreven bij de gemeente, hoe lang je recht hebt op een uitkering, taxatieverslagen van de WOZ-waarde en alle voertuigen die op jouw naam staan. Klopt er iets niet aan je persoonlijke gegevens? Dan staat er onder elke registratie waar je precies moet zijn om deze gegevens aan te passen, dit kan niet via MijnOverheid zelf.

MijnOverheid registreren en activeren

Het registeren van MijnOverheid is niet moeilijk, je hoeft hiervoor alleen maar in het bezit te zijn van een persoonlijke DigiD. Heb je nog geen DigiD, dan moet je deze eerst zelf aanvragen. Om je te kunnen registeren moet je 3 eenvoudige stappen doorlopen.

  1. Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd met je persoonlijke DigiD op mijnoverheid.nl moet je ermee akkoord gaan dat je voortaan post van de overheid digitaal ontvangt in een Berichtenbox binnen MijnOverheid.
  2. Je geeft een e-mailadres op (niet verplicht), zodat je notificaties kunt ontvangen van nieuwe berichten in jouw Berichtenbox of eventuele wijzigingen in je lopende zaken. Om te controleren of het e-mailadres echt van jou is krijg je direct een e-mail met daarin een code, deze voer je vervolgens in op het scherm.
  3. Als laatste wordt er gevraagd om een gebruikersnaam die je kunt gaan gebruiken. Het registeren van een gebruikersnaam is niet verplicht, je logt namelijk altijd in met je DigiD.

Inloggen MijnOverheid

Heb je jezelf al eens eerder geregistreerd voor MijnOverheid dan kan je op een later moment gewoon inloggen met je persoonlijke DigiD. Om misbruik te voorkomen is het aan te raden om altijd in te loggen op een computer met antivirussoftware en een beveiligde verbinding. Log voor MijnOverheid in via de officiële website mijnoverheid.nl, nergens anders. Hier kan je ook terecht als je vragen het over je Berichtenbox of als MijnOverheid registreren niet lukt!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.