Eerlijk over geld

Inloggen op Mijn SVB en Gegevens bekijken

Mijn SVB is de online beveiligde omgeving van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Door in te loggen met je DigiD kan je niet alleen al je gegevens inzien, zien hoeveel AOW vakantiegeld je hebt opgebouwd, maar ook wijzigingen doorgeven. Zonder DigiD-code kan je niet inloggen, omdat je met je DigiD laat zien wie er inlogt op Mijn SVB.

Inloggen op Mijn SVB

Om in te kunnen loggen op Mijn SVB moet je eerst naar de website gaan van de Sociale Verzekeringsbank, namelijk svb.nl. Bovenaan het scherm zie je inloggen staan, hier moet je op klikken. Inloggen doe je vervolgens met je persoonlijke DigiD-code. Dit kan met je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord (met sms-controle) of eenvoudig met de DigiD App. Lees hier meer over de DigiD App en waar je deze kunt downloaden.

Belangrijk om te weten is dat de SVB nooit zal vragen om je inloggegevens. Geef deze dan ook nooit af via telefoon, mail of whatsapp. Bewaar jouw inloggegevens altijd op een veilige plaats en deel je inloggegevens met niemand.

Gegevens bekijken in Mijn SVB

Nadat je bent ingelogd op je persoonlijke Mijn SVB pagina is het mogelijk om je gegevens te bekijken. Dit doe je door naar het menu te gaan en op “Raadplegen” te klikken. Hier kan je vervolgens de volgende gegevens inzien:

 • Persoonlijke gegevens: naam, adres, burgerservicenummer en SVB-nummer
 • Statusoverzicht: Je berichten van de afgelopen 6 maanden en zaken die in behandeling zijn
 • Betaaloverzicht: Uitbetalingen van de laatste 12 maanden
 • Schuldenoverzicht: Heb je teveel AOW ontvangen? Dan zie je hier jouw schuld staan aan de SVB
 • AOW-opbouw: Wanneer je AOW krijgt en hoeveel AOW je hebt opgebouwd
 • Al deze gegevens staan veilig in de beveiligde omgeving van de Sociale Verzekeringsbank.
Wijzigingen doorgeven via Mijn SVB

Mocht er iets wijzigen in je persoonlijke situatie dan moet je dit altijd doorgeven aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dit moet je doen binnen 4 weken nadat er iets gewijzigd is. Wijzigingen kan je eenvoudig doorgeven via Mijn SVB, hiervoor moet je wel eerst zijn ingelogd. De volgende wijzigingen moet je altijd doorgeven aan de SVB:

 • Verandering in de woonsituatie, omdat je bijvoorbeeld (tijdelijk) ergens anders bent gaan wonen. Ook wanneer er iemand bij je komt wonen moet je dit doorgeven. Net als alle andere denkbare veranderingen in je woonsituatie
 • Als je bent getrouwd, gaat scheiden, geregistreerd partnerschap aangaat of een samenlevingscontract hebt getekend
 • Je verhuist naar het buitenland
 • Inkomsten gaat ontvangen naast je AOW uitkering of als er iets verandert aan de inkomsten van je partner
 • Als je naar de gevangenis of tbs-kliniek gaat. Ook als je dit weigert moet je het doorgeven

Er zijn wijzigingen die de gemeente waarin je woont automatisch doorgeeft aan de SVB. Denk hierbij aan een verhuizing of wanneer je bent getrouwd. Toch is het je eigen verantwoordelijkheid om dit door te geven en/of te controleren aan de SVB. Doe dit dan ook altijd na elke belangrijke wijziging in je leven.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.