Eerlijk over geld

Hoeveel verdient een tandarts?

Een paar keer per maand bespreken we een beroep en het bijbehorende salaris in onze rubriek “Hoeveel verdient een..”. In dit artikel gaan we het hebben over tandartsen. Want wat verdient een tandarts gemiddeld?

Om tandarts te mogen zijn in Nederland moet je de universitaire opleiding Tandheelkunde hebben volbracht. Een zware opleiding die in totaal minimaal 6 jaar duurt. Na deze 6 jaar kun je aan de slag binnen een praktijk of zelfstandig tandarts worden. Hoe hoog je inkomsten zijn als tandarts hangt natuurlijk helemaal af van het aantal patiënten dat je behandelt en de soort behandelingen die je uitvoert. Wanneer je start als zelfstandig tandarts dan zal het even duren voordat je een groot patiëntenbestand hebt en zullen je inkomsten in het begin minder hoog zijn. Ga je aan de slag bij een bestaande tandartsenpraktijk dan heb je hier minder last van.

Het salaris van een tandarts

Een zelfstandige tandarts verdient ongeveer 98.000 euro (bruto) per jaar. Een beginnende tandarts die werkt in dienstverband verdient tussen de 3.250 euro en 5.185 euro bruto per maand. Om aan de slag te gaan moet je dus wel eerst 6 jaar lang studeren, maar je houdt er een leuk salaris aan over.

Ben je zelf op zoek naar een andere baan of gewoon benieuwd welke vacatures er open staan? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande vacaturesites.

Vacaturesites
Yobbers> Solliciteer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.