Eerlijk over geld

Vanaf wanneer kleedgeld en hoeveel?

Als je kind eenmaal 12 of 13 jaar oud is zijn ze er klaar voor om hun zakgeld in te wisselen voor kleedgeld. Kleedgeld kunnen ze gebruiken om kleding te kopen. In het begin is het van belang dat je samen met je kind afspraken maakt over de besteding van het kleedgeld. Deze spelregels kunnen hetzelfde zijn als die gelden voor spaargeld, deze lees je hier.

De kosten van kleding is voor jongens gemiddeld € 50,- en voor meisjes € 52,-.

De hoogte van het bedrag dat je kunt geven hangt af van de kleding die ze er van moeten kopen. Is het bijvoorbeeld ook de bedoeling dat je kind er een winterjas van koopt? Dan moet het bedrag hoger zijn dan wanneer je kind er alleen t-shirts en sokken van hoeft te kopen. De kosten van kleding is voor jongens gemiddeld € 50,- en voor meisjes € 52,-. Hoeveel kleedgeld je geeft hangt dus helemaal van de situatie en spelregels af. Hieronder vind je een overzicht met het gemiddeld bedrag van kleedgeld in Nederland.

Leeftijd Kleedgeld (in euro’s)
12 jaar tussen 30 en 45
13 jaar tussen 45 en 50
14 jaar rond de  55
15 jaar tussen 55 en 60
16 jaar tussen 55 en 60
17 jaar tussen 55 en 65
18 jaar tussen 55 en 60

Je kunt er als ouder zijnde natuurlijk ook voor kiezen om het kleedgeld niet eens per maand te geven maar eens per kwartaal, gelijk met de kinderbijslag. Leg je kind dan wel uit waarom ze het 1x per kwartaal krijgen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.