Eerlijk over geld

Laat je zorgtoeslag niet liggen!

Zorgtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid voor mensen met een zorgverzekering. Een zorgverzekering is verplicht in Nederland, maar dat betekent niet dat iedereen recht heeft op zorgtoeslag. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen, namelijk:

  • Je bent Nederlands en hebt een Nederlandse zorgverzekering
  • Je inkomen is niet te hoog
  • Je hebt niet teveel spaargeld
  • Je bent 18 jaar of ouder

De maximale zorgtoeslag die je kunt krijgen in Nederland is 111 euro per maand (in 2022). Ieder jaar wordt het bedrag van de zorgtoeslag hoger, omdat de premies van de zorgverzekeraars ook ieder jaar stijgen. Of je recht hebt op de maximale zorgtoeslag hangt helemaal af van je inkomen. Is je inkomen te hoog dan heb je geen recht op zorgtoeslag. Het kan ook zijn dat je deels recht hebt op zorgtoeslag, want hoe dichter je bij de inkomensgrens zit hoe lager je maandelijkse zorgtoeslag.

Zorgtoeslag berekenen en aanvragen

Zorgtoeslag ontvang je niet automatisch, dit moet je namelijk zelf aanvragen. Dit kun je doen via de website van de overheid toeslagen.nl. Ook wanneer je niet meer voldoet aan de voorwaarden  om zorgtoeslag te ontvangen, moet je deze zelf stopzetten. Ook dit regel je tegenwoordig eenvoudig online.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.