Eerlijk over geld

Een lening aanvragen als zzp’er

Iedere ondernemer heeft het wel eens moeilijk. Zeker wanneer alles op zijn kop staat zoals de afgelopen jaren kan het werken als zzp’er een grote uitdaging zijn. Bijvoorbeeld omdat je inkomsten niet stabiel zijn en dat net wanneer je een grote investering wilt gaan doen. Geld lenen als zzp’er is dan een optie om financieel wat meer ruimte te creëren waarmee je kunt ondernemen. Wil je geld lenen als zzp’er? Dan zijn er een aantal opties waar je uit kunt kiezen.

Geld lenen uit je eigen onderneming

De meest eenvoudige optie om aan extra geld te komen voor je onderneming is door het te regelen binnen je onderneming. Er zijn verschillende manieren denkbaar hoe je als zzp’er extra geld kunt vrijmaken binnen je eigen onderneming. Controleer of je misschien op meer belastingaftrek recht hebt dan dat je nu toepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de investeringsaftrek. Kom je er zelf niet uit? Laat dan altijd iemand meekijken die er verstand van heeft. Naast het optimaal gebruikmaken van je belastingvoordelen als ondernemer kan je ook meer financiële ruimte creëren door te zorgen voor meer inkomsten. Dit kan door bijvoorbeeld bezittingen te verkopen die je niet of weinig gebruikt. Mocht ook dat allemaal niet lukken dan kan je ervoor kiezen om geld te gaan lenen. Het is niet altijd de beste optie maar geld lenen van vrienden of familie is het overwegen waard.

Geld lenen van vrienden of familie

Eerlijk gezegd zijn we er zelf geen groot voorstander van om geld te lenen van familie of vrienden. Met familie en vrienden moet je wandelen en niet handelen. Kies je er toch voor om geld te lenen bij familie of vrienden zorg er dan voor dat je goede afspraken maakt en deze op papier zet. Het liefst bij een notaris, zodat het voor iedereen duidelijk is. Er bestaat namelijk een kans dat je het geld niet terug kunt betalen. Met duidelijke afspraken over de te betalen rente en het aflossen houd je jullie relatie goed. Je hoeft natuurlijk geen geld te lenen bij mensen die dichtbij je staan. Er zijn genoeg andere plekken waar je geld kunt lenen.

Vraag een krediet aan

Er zijn als ondernemer verschillende kredieten die je kunt aanvragen om geld te lenen voor je onderneming. Met een zzp lening leen je geld als zzp’er van een bank of financiële instelling. Je hoeft hiervoor niet aan te kloppen bij familie of vrienden, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Zo betaal je in de meeste gevallen een hoge rente en ben je als zzp’er persoonlijk aansprakelijk. Het is dan ook aan te raden om je goed voor te laten lichten nog voordat je een microkrediet of andere lening aanvraagt. Het vergelijken van verschillende aanbieders is een echte aanrader en vergeet ook de kleine lettertjes niet te lezen. Pas op met flitsleningen. Let op! Geld lenen, kost geld.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.